Pietenkidz

Droom jij ervan om als een ware ster samen met de Pietenkidz op het podium te schitteren? Heb je een passie voor dansen en zingen en zou je graag deelnemen aan een van de videoclips van de Pietenkidz?

Schrijf je dan nu in bij Kidz on Stage!

De Pietenkidz bestaan uit enthousiaste kinderen die grote fans zijn van het Sinterklaasfeest en dol zijn op zang en dans. Ze brengen de nieuwste en meest vrolijke Sinterklaasliedjes ten gehore, waarmee ze alle kinderen met elkaar verbinden.

Jaarlijks presenteren ze Het Nationale Sinterklaaslied, inclusief een bijbehorende videoclip. Uiteraard ontbreekt ook een Sinterklaasalbum niet in hun Sinterklaasliedjes. Deze getalenteerde kinderen treden bovendien op tijdens Sinterklaasintochten en diverse Sinterklaas  evenementen. Vanaf 2025 zijn ze ook te bewonderen in theaters door heel Nederland.

Zou jij graag deel willen uitmaken van de Pietenkidz? Meld je dan nu aan voor de auditie!

Alles over Pietenkidz!

Wat is de Pietenkidz?

De Pietenkidz; een groep kinderen die superfan zijn van het Sinterklaasfeest en houden van zingen en dansen. Elk jaar brengen ze Sinterklaasliedjes en videoclips uit. Sinds 2021 brengen ze het Nationale Sinterklaaslied uit en hebben ze verschillende leuke samenwerkingen gehad met artiesten als Ayana (winnares Junior Songfestival 2021), Luna Sabella (winnares Junior Songfestival 2022), Ron Boszhard (Zappsport) en de adviseur van Sinterklaas: Robert ten Brink.

Wat houdt de Pietenkidz in?

Talenten in zang en dans in de leeftijd van 7 tot 12(13) jaar kunnen zich aanmelden voor de Pietenkidz. Wij houden meerdere keren per jaar audities en dan kunnen een aantal kinderen zich bij de groep Pietenkidz voegen. De Pietenkidz bestaat uit maximaal 20 kinderen. 

Optredens van de Pietenkidz

Elk jaar treden wij in de Sinterklaasperiode op door het gehele land. Tijdens Sinterklaasintochten en evenementen. Afgelopen jaren traden we onder andere op bij intochten in Vlaardingen, Leek, Biddinghuizen, Den Bosch, Amersfoort en Haarlem. In 2025 gaan de Pietenkidz het theater in met hun Pietenkidz Sinterklaasshow.

Hoe kan je auditie doen voor de Pietenkidz?

Om deel te nemen aan Pietenkidz, kun je meedoen aan de audities. Alleen de meest getalenteerde kinderen worden uiteindelijk gekozen voor Pietenkidz. Jaarlijks organiseren we audities in januari en juni, die worden gehouden in onze dansstudio in Den Haag.

Hoe oud moet je zijn om auditie te doen voor Pietenkidz?

Als je 7 jaar of ouder bent, kun je auditie doen voor de Pietenkidz. We selecteren kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar en maken in sommige gevallen een uitzondering voor 13-jarigen.

Waar trainen de Pietenkidz?

De kinderen van Pietenkidz repeteren iedere zaterdag in Den Haag van 10:00 tot 13:30 uur (3,5 uur), met uitzondering van schoolvakanties. Mocht je sporten op hoogniveau of deelname aan andere professionele muziek-, dans- of theaterproducties dan is dat niet te combineren met de Pietenkidz.

Wat zijn de kosten voor de Pietenkidz?

Vanuit Kidz on Stage volgende de kinderen wekelijks lessen in zang, dans en performance in onze Pop Academy in Den Haag. De lessen worden gegeven door professionele coaches. De Pietenkidz trainen op zaterdag ochtend 3,5 uur, met uitzondering van de schoolvakanties (regio Midden). Gemiddeld ongeveer 34 weken per jaar.

De contributie bedraagt € 995,- voor de kosten van lessen.

Ontwikkeling en ervaring

De kinderen die aangesloten zijn bij de Pietenkidz doen bij de Pop Academy van Kidz on Stage veel ervaring op. Hier ontwikkelen ze zich op het gebied van dans, performance en zang op een hoog niveau.

Clip opname Met Z'n Allen van Henny Huisman en de Pietenkidz!

Muziek & videoclips van de Pietenkidz

Elk jaar brengen we meerdere singles en een album uit met 10 nieuwe Sinterklaasliedjes. Deze liedjes worden ingezongen in onze muziekstudio in Scheveningen. Dit doen we in koor-verband, maar er worden ook solo’s opgenomen. Bij een aantal Sinterklaasliedjes worden ook videoclips opgenomen. Hieraan kunnen alle kinderen deelnemen en de opnames plannen wij zoveel mogelijk in het weekend of tijdens schoolvakanties. In 2023 waren we met de Pietenkidz te gast bij de Zapp Kids Top 20 met het Nationale Sinterklaaslied.

Pietenkidz & POPZ

Naast de Pietenkidz heeft Kidz on Stage ook een kinderpopgroep onder de naam POPZ. Van 6 december tot maart/april krijgen de kinderen zang, dans en performance les met muziek van kinderpopgroep POPZ. Zo brengen we het Nationale Buitenspeellied uit, waarbij ook een videoclip wordt opgenomen.

Videoclips Pietenkidz!

Nationale Sinterklaaslied 2021
Juichen voor de Sint

Pietenkidz & Hennie Huisman
Met z'n allen

Pietenkidz & Luna Sabella
Ozosnel